“Koffie koffie, lekker bakkie koffie!” koffie buiten de deur drinken? Een leuke koffiebar al dan niet met zonnig terras, goede sfeer, goede muziek, en vooral goede koffie is dan wat je wil. Rotterdam kent gelukkig genoeg plekken waar je dit kunt krijgen. Hieronder plug ik weer even twee spots waar je terecht kunt!

BONZA

Bonza op de Zomerhofstraat in het bruisende en creatieve ZOHO (Zomerhofkwartier) is echt een Smaakjunks favo en een plek voor de échte koffieliefhebbers. Zoals eigenaar Jorre de Jong het zelf zegt staat Bonza voor “ambacht, passie en kwaliteit” en dat kunnen we beamen. Bonza is een goede plek om te flexwerken, nóg betere plek voor een goede kop koffie. Er worden specialty koffie’s geschonken afkomstig uit diverse werelddelen. De groene koffiebonen hiervoor komen van ‘This side up’. Deze organisatie zorgt voor transparantie in de koffiehandel en zorgt dat koffieboeren 40% tot 100% meer inkomsten krijgen voor hun koffie dan bij Fair trade. Koffiedrinken met een goed gevoel dus. Ook wordt er koffie geschonken van lokale Rotterdamse koffiebranders en kun je bij Bonza terecht voor een zoete of hartige versnapering.

De Koffiebar

Midden in het centrum van Rotterdam, aan de Karel Doormanstraat, vind je de Koffiebar. Met zo’n naam is er geen twijfel mogelijk over wat je hier kunt krijgen. Precies; koffie. Uit een voorliefde voor koffie ontstaan en in oktober 2014 geopend. De Koffiebar schenkt Italiaanse traditionele koffie van het Romeinse koffiemerk; “Buscaglione” en heeft een kleine kaart met hartige en zoete Rotterdamse lekkernijen met een Italiaanse knipoog. Het is een prima plek om, tussen het shoppen door, op een van de chesterfield banken neer te ploffen en even een bakkie te doen. Uiteraard met een broodje of een gebakje erbij.

Geschreven door

Erik Saathoff

Geboren en getogen Rotterdammer, Vinoloog en oprichter van Smaakjunks.nl. Houd van eten, drinken en koken. Denkt graag out-of-the-box en ontdekt graag nieuwe smaken, (nieuwe) restaurants, keukens en culturen.