In Rotterdam is er absoluut geen gebrek aan aanbod als je buiten de deur een bakkie pleur wil drinken, je zou het koffie aanbod zelfs gigantisch kunnen noemen.

Ik heb het dan natuurlijk wel over goeie koffie, niet over dat excuus voor koffie van dat gigantische bedrijf met de zeemeermin in het logo, waar – in mijn ogen onbegrijpelijk – mensen wereldwijd helemaal uit hun bolletje van gaan. Ieder zijn ding denk ik.

Uiteraard is het ene tentje net iets leuker dan de ander, en is bij de een de koffie weer net wat beter dan bij de ander, maar zoals gezegd; keus genoeg. In deze rubriek zal ik telkens 2 verschillende en persoonlijke favo, koffie to-go spots “pluggen” waar je echt niet bang hoeft te zijn voor slechte koffie.

TOM Coffee Paper + Goods

Op de hoek van de Zaagmolenkade en de Woelwijkstraat in het Oude Noorden vind je Tom, en Tom is de eigenaar van TOM coffee + Paper Goods (what’s in a name). Een gezellig, klein koffiebarretje waar je, naast serieus goede koffie, ook de agenda’s, notebooks, pennen en andere artikelen van Marjolein Delhaas kunt kopen.

TOM coffee + Paper Goods komt voor mij heel dicht in de buurt van de “Italiaanse koffie-bar stijl” waar ik die hard fan van ben. Klein zaakje, even een bakkie bestellen, beetje ouwehoeren (met Tom), koffie opdrinken en je bent klaar voor de dag. Eigenaar Tom is wel echt “part of the experience”, er zijn in Rotterdam namelijk veel koffiespots, maar er is maar één Tom. O, en vergeet vooral geen bananenbrood te bestellen, of (als hij ze heeft) een cinnamonbun.

TOM Coffee + Paper Goods
Woelwijkstraat 1A
3035 VJ Rotterdam

Harvest Coffee Brewers

Om alleen voor de koffie naar Harvest Coffee Brewers op de Glashaven te gaan, is bijna een belediging voor wat er nog meer wordt aangeboden. Met stip onze favo (all day) ontbijt spot, maar hier kom ik in een ander artikel 100% op terug. We hebben het nu over de koffie. Want als een van de eigenaren de winnaar is van het Nederlands kampioenschap barista (2012), móét de koffie wel goed zijn. En dat is het ook. Er wordt gewerkt met wekelijks wisselende koffiebonen die overal vandaan worden gehaald. Van Australië tot Engeland en alles wat ertussen zit. Én hebben ze tegenwoordig hun eigen koffie-brand genaamd “Ripsnorter” en dat is, zoals je mag verwachten; serieus goede koffie (en in verpakking te koop voor thuis. Extra tip!).

Harvest Coffee Brewers heeft de laidback sfeer en de goede service die eigenaren Zjevaun en Loes uit de typische Australische koffie-cultuur naar Rotterdam hebben gehaald.

Harvest Coffee Brewers
Glashaven 107
3011 XG Rotterdam

Geschreven door

Erik Saathoff

Geboren en getogen Rotterdammer, Vinoloog en oprichter van Smaakjunks.nl. Houd van eten, drinken en koken. Denkt graag out-of-the-box en ontdekt graag nieuwe smaken, (nieuwe) restaurants, keukens en culturen.