Dat Rotterdam een mooie stad is met leuke plekken en een verschrikkelijk mooie skyline, dat weten we natuurlijk allemaal. En wat is er nu leuker dan de stad aanschouwen onder het genot van een goede maaltijd en/of drankje? Ik zet een aantal hotspots, waar je dit heel goed kunt doen, voor je op een rij.

Euromast

Als ik aan “A View To A Meal” denk, is de Euromast een van de eerste locaties die in mij opkomt. Want waar heb je nou een beter uitzicht op Rotterdam dan op de Euromast? De bekendste “uitkijktoren” van de stad. Op 96 meter hoogte bevindt zich de brasserie. Hier geniet je, hoog en droog, van een bijna 360 graden uitzicht over de hele stad.

Hotel New York

Dit is er één die, zeker nu de zomer in de stad is, niet in de lijst mag ontbreken. Bij velen natuurlijk al bekend terrein gezien de grootte aantallen mensen die er, bij goed weer, vertoeven. Niet vreemd, want op het terras, in de zon, op het uiterste puntje van de Kop van Zuid, heb je een prachtig uitzicht over de Maas richting de Veerhaven en/of Katendrecht. Zeker met zonsondergang zit je hier heerlijk.

Bar-Restaurant Prachtig

Ook aan de Maas maar dan aan de andere kant, pal naast de Erasmusbrug, vind je Prachtig. Met zonnig weer hebben ze hier een zonovergoten terras. Maar ook met minder zonnig weer zit je hier goed. Aan de oevers van de Maas heb je bij Prachtig een close-up van de Erasmusbrug en een mooi uitzicht op het Noordereiland (zie foto bovenaan dit artikel!) en de bekende gebouwen op de Kop van Zuid.

Aloha Bar

Gevestigd in de wildwaterbaan van voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana, is de Aloha bar al een “view” op zich. En dan heb je buiten vanaf het terras ook nog eens een top uitzicht over de maas, op zowel de Erasmusbrug als de Willemsbrug, en het Noordereiland. Jep, wéér die Maas, maar ik kan er ook niets aan doen dat hij/zij verschrikkelijk mooi is. Vroeger zat je hier in je zwemkleding nu geniet je er van een lunch, diner, koffie uit eigen koffiebranderij (!) of natuurlijk een glas bier of wijn.

Restaurant De tuin van de vier windstreken

In het Kralingsebos aan de schitterende Kralingseplas vinden we Restaurant De Tuin Van De Vier Windstreken, ook wel gewoon bekend als Restaurant “De Tuin”. Met je voeten bijna in het water, kijk je uit over de Kralingseplas, de jachthaven, in de verte het strandje en zie je de mooiste skyline van Nederland boven de bomen uitsteken. Ook in de winter is dit een toplocatie als je een mooi uitzicht wilt hebben. Door de gigantische ramen heb je namelijk ook vanuit binnen het restaurant een prachtig uitzicht.

Lake House Rotterdam

Officieel net buiten Rotterdam, want in Berschenhoek, maar ook deze locatie heeft een top uitzicht. Bovendien heet het “Lake House Rotterdam” dus ik noem hem gewoon. Wel een compleet andere view dan de eerdergenoemde spots. Want hier in plaats van de stad, en/of skyline, vooral natuur. Je kijkt vanaf het terras, maar ook van uit binnen, heerlijk uit over het water en het Lage Bergse Bos.

Geschreven door

Erik Saathoff

Geboren en getogen Rotterdammer, Vinoloog en oprichter van Smaakjunks.nl. Houd van eten, drinken en koken. Denkt graag out-of-the-box en ontdekt graag nieuwe smaken, (nieuwe) restaurants, keukens en culturen.