Rotterdam Noord, en in het bijzonder het Zwaanshalskwartier, heeft er een nieuwe foodspot bij. Holy Ravioli heeft namelijk op 19 september hun deuren geopend en je kunt er terecht voor, je verwacht het niet met zo’n naam; Ravioli.

Dat het gerecht “ravioli” uit Italië komt, dat weten ze bij Holy Ravioli wel, maar ze trekken zich er met hun creatieve, out-of-the-box smaak creaties niet altijd iets van aan. Omdat ik wel van out-of-the-box denkende creatievelingen hou, stond ik een klein uurtje na de opening bij ze voor de deur in “Zwaantje”.

Ravioli met rendang

Dat Holy Ravioli zich niet altijd aan de traditionele receptuur van ravioli houd blijkt bijvoorbeeld uit de ravioli met rendang. Deze ravioli is op zich, en voor mij zeker, al een reden om langs te gaan. Tenzij je Italiaan bent. Misschien dat je dan hoofdschuddend, met je twee handpalmen tegen elkaar naar de hemel kijkt en “mama mia” mompelt na het horen van deze combi. Maar goed, in dat geval maakt niemand betere ravioli dan je nonna of mama natuurlijk.

Als je er iets langer over nadenkt is ravioli met rendang helemaal niet zo vreemd. In de basis is ravioli natuurlijk gewoon gevulde pasta. En wat is ook al weer nog meer gevulde pasta? Juist, een dumpling. Met dat in gedachten zijn Aziatische smaken natuurlijk niet zo heel ver weg.

De ravioli met rendang komt met een kokossaus, taugé, kokosschaafsel, zoet zuur en pinda’s. De ravioli is perfect “al dente”, om er toch nog maar even een Italiaanse term tegen aan te gooien, en de smaken kloppen allemaal. Los van elkaar maar ook zeker met elkaar. En wat ik ook heel bijzonder vond was dat ik, ondanks dat rendang uit Indonesië komt en ook de overige ingrediënten weinig met Italië te maken hebben, toch, op de een of andere manier, wel echt ravioli aan het eten was. Het bleef de originele ravioli-feel houden en werd nooit een dumpling. Knappe prestatie. Je zou kunnen zeggen dat Holy Ravioli een goeie remix van de originele track heeft gemaakt.

Ook klassiekers

Mocht je nou toch zoiets hebben van ”dat creatieve gedoe is niks voor mij”, no worries. Er zijn ook zat traditiegetrouwe keuzes. Bijvoorbeeld de ravioli met kalfsgehakt en salie. Ravioli en salie. Veel klassieker ga je het niet krijgen. Het sappige kalfsgehakt in de ravioli maakt het geheel nog lekkerder. Het gerecht komt met spinazie, tomaatjes en Parmezaanse kaas en ik kan je zeggen, ik heb deze namelijk ook gegeten, hij is echt top. Zo goed dat ik zelfs durf te wedden dat diezelfde Italiaan die bij de rendang nog een halve rolberoerte kreeg zou zeggen; “best aardig”. En dan is “best aardig” natuurlijk al heel wat, aangezien mama en nonna nog steeds de beste ravioli maken.

Holy Ravioli heeft als slogan “niets is heilig, alles vervloekt lekker!”. Ik heb pas twee verschillende ravioli gerechten van ze gegeten, maar tot zover kan ik de slogan beamen. Zowel de rendang als de kalfsgehakt met salie was vervloekt lekker. Er zijn bij Holy Ravioli een klein aantal zit plekken waar je de ravioli’s kunt eten, maar je kunt het, net zoals ik dat deed, ook afhalen.

En als je er dan toch bent, check dan ook de verschillende patés, compotes en olijfolies en neem gelijk een biertje of wijntje mee.

Geschreven door

Erik Saathoff

Geboren en getogen Rotterdammer, Vinoloog en oprichter van Smaakjunks.nl. Houd van eten, drinken en koken. Denkt graag out-of-the-box en ontdekt graag nieuwe smaken, (nieuwe) restaurants, keukens en culturen.