Weet je nog dat ik laatst schreef over burgerrestaurant Ter Marsch & Co? En dat ze tijdens de Horecava de prijs voor de “Lekkerste hamburger van het jaar” wonnen? Nou, ze wonnen ook nog de prijs voor het lekkerste frietje van het jaar, en ook die heb ik geproefd!

Een leuk, maar voor de andere deelnemers van de wedstrijd misschien een pijnlijk, weetje; kok Mitch bedacht een dag voor de wedstrijd pas dat hij mee ging doen, en ook het winnende frietje bedacht hij, al shoppende bij de groothandel, pas een dag van tevoren.

Als je wekenlang hebt nagedacht over verschillende smaak combinaties en originele recepten voor toppings en de beste soorten aardappel waar je je patat (of friet afhankelijk van de plek waar je woont) van wilt maken, wil je dat natuurlijk niet horen. Maar goed; shit happens

Het frietje heet “Sweet Fries Of Mine” (jep, vernoemd naar de track “Sweet Child Of Mine” van Guns ‘N Roses) en bestaat uit zoete aardappel friet met mayo van zwarte winter truffel, Parmezaanse kaas en kaas pinda-crumble, gedroogde worst en gefrituurde peterselie.

De burgers van Ter Marsch & Co zijn natuurlijk waar het eigenlijk wel een beetje om draait, maar ik kan je vertellen dat ik zelfs alleen voor dit frietje naar het restaurant zou gaan. In één woord: wauw. Normaal ben ik helemaal geen fan van zoete aardappel friet. Ik vind het vaak slappe hap. Maar deze zijn crispy en die gigantische, maar perfect bij elkaar gebalanceerde, topping is echt niet normaal lekker. Alle verschillende smaken en structuren vullen elkaar aan en passen bij elkaar zoals Bert bij Ernie past. 

Dus ben je in de buurt van één van de vestigingen van Ter Marsch & Co, ze zitten namelijk ook in Amsterdam, probeer dan hun “award winning burgers”, maar ook zeker hun award winning fries! Krijg je geen spijt van. Beloof ik.

Ter Marsch & Co

Witte de Withstraat 70

3012 BS Rotterdam

www.termarschco.nl

Geschreven door

Erik Saathoff

Geboren en getogen Rotterdammer, Vinoloog en oprichter van Smaakjunks.nl. Houd van eten, drinken en koken. Denkt graag out-of-the-box en ontdekt graag nieuwe smaken, (nieuwe) restaurants, keukens en culturen.