Een tijd geleden zag ik onderstaande post van de Markthal op Instagram voorbijkomen, en hij triggerde mij. De Markthal noemt de burger van The Duck Truck namelijk; “the best burger in town”. In een “town” waar we behoorlijk wat goede burgerrestaurants, en zelfs de winnaar van de lekkerste burger van Nederland 2020 (lees het artikel over die burger hier) hebben, vind ik dat een stoere en gewaagde uitspraak. Om te checken of hij nou echt zo goed is, ben ik samen met – mede burgerlover – Sven van REAUQ BBQ, naar de Markthal gegaan om hem te proeven.

The Duck truck

Laat ik eerst eens even kort iets over The Duck Truck vertellen. The Duck Truck is, zoals de naam al zou kunnen verklappen, eigenlijk een foodtruck die je tegenkomt op festivals, bruiloften en (bedrijfs)feesten. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met streekproducten en de eend is, ook niet geheel verassend, de main star. De Duckburger is een beetje het signatuurgerecht maar er staan, ook salades met geroosterde eend en gekonfijte eendenbout op het menu.

De Duck Burger

The Duck Burger is er in een aantal verschillende varianten. De “Duck Burger Blue”, de “Duck Burger Cheddar”, de “Duck Burger Goat” de “Duck Burger Asian” en de “Duck Burger Kimchi”. En dan is hij er ook nog in deze varianten met kip, rundvlees of vegetarisch. Maar goed, het heet niet voor niks “The Duck Truck”, dus ik stel voor om sowieso een van de versies met eend te nemen. Deden wij ook. Ik koos de Duck Burger Cheddar en Sven ging voor de Duck Burger Kimchi.

Duck Burger Cheddar

Allereerst even dikke props voor de cheddar. The Duck Truck gebruikt namelijk echte Cheddar. Niet van die plastic nep kaas, maar een groot blok cheddar waar met de hand plakken vanaf worden gesneden.

De burger zelf bestaat uit stukken gekonfijte eend, die op de grill worden gebakken en bij elkaar worden geperst. In mijn geval, want ik had de cheddar burger, werd hier over een plak gesmolten cheddar gelegd. Vervolgens gaat de hele bende op een super zacht geroosterd brioche broodje met uienconfituur, rucola en mosterd.

Duck Burger Kimchi

De Koreaans geïnspireerde Duck Burger Kimchi bestaat uiteraard ook uit de gekonfijte eend. Verder gaat er geraspte wortel, gochujang saus, komkommer en kimchi op het brioche broodje.

Oordeel

De Duck Burger Cheddar vond ik nice, echt nice. Het broodje is, zoals ik al zei, zacht en precies goed geroosterd. Het vlees is mals en samen met de échte cheddar en de perfecte combinatie van smaken van de uienconfituur, de mosterd en de rucola, is het met recht een juicy burger vol met smaak te noemen.

Ook de kimchi burger viel in de smaak bij Sven:

“De burger had een ‘fuck dit ziet er lekker uit gehalte’, de krokante stukjes eend die mee werden geschraapt waren ondanks de kimchi goed te proeven en hielp de burger te zijn recht komen. De kimchi gaf een pittige fris zure smaak die pas na een aantal happen tevoorschijn kwam en voor een extra sensatie zorgde. Absoluut een aanrader om te proberen!”

Best burger in town?

Al met al dus echt serieus lekkere en goeie burgers. Goeie kwaliteit producten, goede smaken, er is over nagedacht en de burgers zijn origineel. Ik bedoel ik had nog niet eerder een duck burger gezien of gegeten ergens.

Dan de grote vraag: is het “the best burger in town”? Het is in ieder geval de beste duck burger van de Markthal. Maar ondanks dat de burgers echt goed zijn, vind ik het niet “the best burger in town”. De Gojira van Ter Marsch & Co staat toch nog echt wel een treetje hoger in het rijtje, en is moeilijk te overtreffen. Je wint natuurlijk ook niet zomaar de titel “lekkerste burger van Nederland 2020”.

Ga ik nog een keer terug voor een Duck Burger van The Duck Truck? Sowieso! En Sven gaat waarschijnlijk ook wel weer mee.

The Duck Truck

Dominee Jan Scharpstraat 298 (Markthal – unit 44)

3011 GZ Rotterdam

www.theducktruck.nl

Geschreven door

Erik Saathoff

Geboren en getogen Rotterdammer, Vinoloog en oprichter van Smaakjunks.nl. Houd van eten, drinken en koken. Denkt graag out-of-the-box en ontdekt graag nieuwe smaken, (nieuwe) restaurants, keukens en culturen.